ANM

2024.01.17. 10:34

Péntek reggelig csapadék várható az ország nagy részében

Illusztráció

Agerpres

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerdán kiadott figyelmeztetése szerint péntek reggelig országszerte csapadékra és megerősödő szélre lehet számítani.
A szakemberek szerint szerda délután 3 órától péntek reggel 10 óráig csapadékra lehet számítani az ország nyugati és délnyugati térségeiben. A szerdai nap folyamán a Keleti-Kárpátok északi részén és az Erdélyi-szigethegységben havazás és havas eső várható.
A leeső csapadék mennyisége a hegyvidéken eléri a 20-30 litert négyzetméterenként, helyenként pedig meghaladja a 40 litert is, ami a hóréteg olvadásához vezet. Időszakosan megerősödik a szél, a nyugati és északnyugati térségekben 45-55 kilométer/órás széllökések várhatók, a magas hegyvidéken 60-80 kilométer/órás sebességet is elérhet a szél.
Pénteken a csapadék kiterjed az ország további régióira, és fokozatosan havazásra és havas esőre vált - közölték még a meteorológusok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában