Maros megye

2024.01.08. 17:34

Lavinaveszélyre figyelmeztetnek a hegyimentők

Illusztráció

Forrás: Facebook/Salvamont Mures

Agerpres

Lehűl és csapadékosra fordul az idő a Kelemen-havasokban és a Görgényi-havasokban, 1700 méter fölött 2-es fokozatú lavinaveszély alakul ki - figyelmeztetett hétfőn a Maros megyei Salvamont és Salvaspeo hegyi- és barlangi mentőszolgálat.
A hegyimentők a közösségi média révén tudatták, hogy a Kelemen-havasokban és a Görgényi-havasokban fokozatosan lehűl az idő. Jelenleg 1400 méter fölött 50-120 centiméteres a hóréteg, és 1700 méter fölötti magasságokban a lavinaveszély 2-es az 1-től 5-ig terjedő skálán. Maros megye hegyvidékein a következő időszakban havazni fog, ezért a hegyimentők javasolják, hogy a kirándulni készülők előzetesen tájékozódjanak az útvonalak állapotáról, a várható időjárásról és lavinaveszélyről. 'A téli felszerelés kötelező' - figyelmeztetnek.
Lavinaveszély van a 2102 méter magas Pietrosz-csúcson, az 1990 méter magas Kis-Beszterce csúcson, az 1777 méteres Nagy-Mező-Havason és az 1731 méteres Kis-Mező-Havason.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában