Támadás

2024.01.30. 15:26

Kibertámadás érte a képviselőház informatikai rendszerét

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

Kibertámadás érte a képviselőház informatikai rendszerét. Az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóság (DNSC) vizsgálja az esetet.
Az alsóház keddi közlése szerint a kibertámadás elkövetői olyan adatokat tulajdonítottak el, amelyek megtalálhatók az alsóház honlapján vagy lekérhetők a közérdekű információkhoz való szabad hozzáférésről szóló 2001/544-es számú törvény alapján. Váltságdíjra vonatkozó követelés még nem érkezett a képviselőházhoz, amely feljelentést tett az ügyben a szervezett bűnözés és terroroizmus elleni ügyészségnél (DIICOT) - derül ki a tájékoztatásból.
Jelentették az esetet az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóságnál (DNSC) is. Az intézmény kommunikációs igazgatója, Mihai Rotariu elmondta, szakértőik vizsgálják az ügyet más illetékes hatóságok képviselőivel együtt. „Mivel a nyomozás folyamatban van, egyéb részletekkel egyelőre nem szolgálhatunk” - tette hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában