Hosszabbítás

2024.01.31. 08:52

Két hónappal meghosszabbítja a kormány az alapélelmiszerek árrésének korlátozásáról szóló intézkedés hatályát

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

A kormány szerdai ülésén két hónappal meghosszabbítja az alapélelmiszerek árrésének korlátozásáról szóló intézkedés hatályát - jelentette ki a miniszterelnök a kabinet ülésének elején.
Marcel Ciolacu rámutatott, a kormány azért vezette be a tavalyi év második felében az alapélelmiszerek árréskorlátozását, hogy megakadályozza a spekulatív áremeléseket. „Ezen intézkedés hiányában a román állampolgárok 20 százalékkal magasabb árat fizettek volna az alapélelmiszerekért” - mondta.
A miniszterelnök hozzátette, az árréskorlátozás meghosszabbításáról a nagy üzletláncok képviselőivel közösen döntöttek, akiknek köszönetet mondott a nyitottságukért, azért, hogy a kormánnyal együttműködve igyekezni megtalálni „a hosszú távon kiszámíthatóságot biztosító mechanizmusokat.”
Az intézkedéssel a cél, hogy az árakat ellenőrzés alatt tartsák, és hogy a hazai gazdák, termelők és feldolgozók korrekt fizetséget kapjanak a munkájukért - nyomatékosította Ciolacu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában