Előrejelzés

2024.01.15. 09:55

Kedd estig országszerte csapadékra és szélre lehet számítani

Illusztráció

Fotó: Alexandru Nițescu

Agerpres

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn kiadott figyelmeztetése szerint kedd estig országszerte csapadékra, jegesedésre és megerősödő szélre lehet számítani.
Hétfő délelőtt 10 órától kedd este 6 óráig a csapadék a nyugati térségből kiindulva fokozottan szétterjed az egész ország területére. Hétfőn havazni fog az Erdélyi-szigethegység vidékén és a Keleti-Kárpátok északi felében, a hétfőről keddre virradó éjszaka a havazás a teljes hegyvidékre és a Kárpát-medencére is kiterjed. A hegyekben elszigetelten 10-15 liter csapadék hullhat négyzetméterenként.
A déli és keleti régiókban a keddre virradó éjszaka elszigetelten jégkéreg képződhet. A szél időszakosan megerősödik a hegyekben, főként a magashegyi területeken fog nagy sebességgel (60-80 kilométer/óra) fújni, emiatt hóviharokra is számítani lehet.
Az alacsonyabban fekvő vidékeken szintén jelen lesz a szél, erősebben a keddi nap folyamán fog fújni Erdély és Olténia déli és Munténia délnyugati részében. A széllökések sebessége elérheti az említett vidékeken a 45-60 kilométert óránként. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában