Schengen

2024.01.23. 13:42

Iohannis reméli, hogy Románia rövidesen teljes jogú Schengen-tagként vehet részt a térség megerősítésében

Agerpres

Románia továbbra is határozottan ki fog állni az Európai Unió belső biztonságának megszilárdítása mellett, amelynek egyik módja a belső határellenőrzés nélküli térség megerősítése - jelentette ki kedden, a Bukarestbe akkreditált nagykövetekkel tartott éves találkozóján Klaus Iohannis.
Az államfő reményét fejezte ki a Cotroceni-palotában tartott rendezvényen, hogy Románia rövidesen a szárazföldi határellenőrzés megszüntetésével a schengeni térség teljes jogú tagjává válik, miután a decemberi döntés értelmében márciustól Romániában és Bulgáriában megszűnnek az ellenőrzések a repülőtéri és kikötői határátkelőkön.
Iohannis kifejtette, egységes és összetartó Európára van szükség, amely a szolidaritás és tisztelet jegyében keres méltányos megoldásokat a felmerülő problémákra. E cél elérése érdekében Románia aktívan részt vesz a jövőbeli stratégiai menetrend kialakításáról szóló európai párbeszédben, és továbbra is határozottan támogatja a bővítési folyamatot, többek között annak stratégiai hozadékaiért is - hangsúlyozta az államfő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában