Tüntetés

2024.01.13. 11:04

Folytatják a tiltakozást a közúti fuvarozók és a gazdák

Utcai tiltakozásuk folytatása mellett döntöttek a közúti fuvarozók és a gazdák a Marcel Ciolacu miniszterelnökkel folytatott péntek délutáni egyeztetést követően.

Forrás: Facebook/Info Trafic 24

Agerpres

A fuvarozók és a gazdák küldöttségének egyik tagja, Dănuţ Andruş a kormánypalotából való távozásakor azt nyilatkozta, szóbeli ígéretet kaptak arra, hogy hétfőtől kezdődően az illetékes minisztériumok és intézmények képviselőiből álló munkacsoportok foglalkoznak majd problémáik megoldásával. "A tüntetés folytatásáról mindenki maga dönt. Mi úgy határoztunk, hogy az utcán maradunk" – fogalmazott. Hozzátette, a Victoria-palotában tartott egyeztetésen a közúti fuvarozók és a gazdák is képviseltették magukat. A delegáció tagjai beszámolnak társaiknak a megbeszélésen elhangzottakról, majd döntenek a következő lépésekről. Dănuţ Andruş azt is elmondta, hogy összesen negyven követelésükre várnak megoldást az illetékes hatóságoktól.

Péntek délután Marcel Ciolacu miniszterelnök megbeszélésre hívta a közúti fuvarozók és a gazdák képviselőit a Victoria-palotába. A kabinet közleménye szerint a találkozón a kormányfő hangsúlyozta, hogy csak párbeszéddel lehet megoldásokat találni a két ágazat képviselői által felvetett problémákra. "Önökhöz hasonlóan a kormány is azt akarja, hogy hatékonyan működjenek a dolgok. A kabinet nyitott a megfelelő, korrekt és gyakorlatba ültethető megoldásokra" – idézték a közleményben Ciolacut.

Az egyeztetésen megállapodtak abban, hogy január 15-én, hétfőn az illetékes minisztérium képviselőinek részvételével összeül a mezőgazdasági kérdésekkel foglalkozó munkacsoport, kedden a szállításügyi ágazatban hatáskörrel rendelkező tárcák illetékesei tartanak egyeztetést, január 17-én, szerdán pedig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások témájában lesz megbeszélés. Ezt követően a felek folytatják a párbeszédet, hogy mielőbb elő tudják készíteni az esetleges jogszabály-módosításokat – állt a közleményben.

Az egyeztetésen Marcel Ciolacu miniszterelnök mellett Marian Neacşu kormányfőhelyettes, a miniszterelnöki kancellária vezetője, Alexandru-Mihai Ghigiu, valamint Rareş Hopincă bukaresti prefektus is részt vett.

A közúti fuvarozók szerdától országszerte spontán tüntetésekbe kezdtek, elsősorban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások árának alakulása miatt. Megmozdulásukhoz több gazda is csatlakozott, a főbb gazdaszervezetek azonban elhatárolódtak a kezdeményezéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában