IGPR

2024.01.18. 18:27

Év eleje óta 48 személyt vettek őrizetbe drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyekben

Agerpres

Az év eleje óta a rendőrök és ügyészek a drogkereskedelem és -fogyasztás felszámolására irányuló akcióikban 48 személyt vettek őrizetbe. Ugyanebben az időszakban 13 gyanúsítottat helyeztek előzetes letartóztatásba, egy személyt pedig hatósági felügyelet alá.
Január elseje és 17. között a rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának munkatársai a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) ügyészeivel közösen 18 akcióban vettek részt, amelyek keretében 102 helyszínen tartottak házkutatást drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyekben. Ezekben 56 személy ellen indítottak vizsgálatot - olvasható a Román Rendőrség (IGPR) csütörtöki közleményében.
Az akciókban 1,2 kilogramm kokaint, három kilogramm kannabiszt, 59 dózis heroint, 4,5 kilogramm és 629 tabletta másfajta kábítószert, 168.319 lejt, 21.959 eurót, 2100 hamis eurót, hat személygépkocsit és két nem halálos fegyvert foglaltak le.
A rendőrség tájékoztatása szerint az elindított büntetőeljárásokban 48 személyt vettek őrizetbe, 13 gyanúsítottat vizsgálati fogságba, egy személyt bírósági felügyelet alá helyeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában