Előrejelzés

2024.01.26. 10:18

Erős szél és hóviharok várhatók az ország több mint felében pénteken és szombaton

Illusztráció

Agerpres

Az ország több mint felére kiterjedő, erős szélre és hóviharokra figyelmeztető előrejelzést bocsátott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat.
A szombaton 22 óráig érvényes sárga jelzésű riasztás szerint Moldvában, Dobrudzsa északi részében, Erdély déli megyéiben és Olténia délnyugati térségeiben a szél sebessége eléri az 55-65 kilométert óránként.
Emellett a Déli-Kárpátokban és a Kárpát-kanyarban 1700 méter fölött óránként 90-110 kilométeres erősségű szél és hóviharok várhatók, a látótávolság csökken.
Szombaton 5 órától 22 óráig egy második sárga jelzésű szélriasztás is érvényben lesz. E szerint Olténiában, Erdély nagy részében, Munténia északnyugati és a Bánság déli régióiban a légmozgás sebessége eléri az 55-65 kilométert óránként, Erdélyben időszakosan havazás várható.
A Nyugati- és a Déli-Kárpátokban, illetve a Kárpát-kanyarban, főleg 1700 méter fölött óránként 90-110 kilométeres erősségű szél és hóviharok várhatók, a látótávolság csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában