Vizsgálat

2024.01.08. 11:28

Ellopták egy Hunyad megyei rendőr fegyverét

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

Ellopták egy rendőr taktikai övét vasárnap, miközben kollégáival együtt egy tömegverekedést próbáltak megfékezni a Hunyad megyei Kristyor (Crişcior) községben. Az övet az éjszaka megtalálták, de a pisztoly nem volt rajta.
A Hunyad megyei rendőrség vasárnap este arról tájékoztatott, hogy a rendőri beavatkozás közben leesett szolgálati övet - rajta a lőfegyverrel, a gumibottal és egy könnygázspray-vel - a helyszínen tartózkodó egyik férfi vihette el. Nem sokkal később elfogták a 46 éves férfit, de nem akart együttműködni a rendőrökkel.
A hétfőre virradó éjszaka a taktikai övet megtalálták egy völgyben, a Körös folyó közelében, rajta 17 tölténnyel, a gumibottal és a könnygázspray-vel, a pisztoly azonban hiányzott róla. A fegyvert továbbra is keresik - közölte a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság, amely belső vizsgálatot rendelt el az ügyben.
A 46 éves férfi ellen a fegyver- és lőszertartási szabályok megsértésének gyanújával indult eljárás.
A tömegverekedésben részt vevők közül egy 41 és egy 42 éves férfit őrizetbe vettek, ellenük csendháborítás, garázdaság, valamint ütlegelés és egyéb erőszakos tettek gyanúja miatt vizsgálódnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában