Nyugdíj

2024.01.31. 10:47

Ciucă: A 3000 lejnél kisebb nyugdíjak adómentesítése havi 152 millió lejjel terhelné meg a költségvetést

Illusztráció

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint megvitatták a koalícióban a 3000 lejnél kisebb nyugdíjak adómentesítéséről szóló javaslatukat annak költségvetési vonzatával együtt, és „ha Románia rendelkezni fog az ehhez szükséges pénzügyi forrásokkal”, az intézkedés az emberek segítségére válik.
Nicolae Ciucă az Antena 3 CNN-nek adott kedd esti nyilatkozatában rámutatott, a hétfői koalíciós ülés egyik témáját a február 1-jén, csütörtökön kezdődő parlamenti ülésszak törvénykezdeményezései képezték. Ezek közé tartozik a PNL jogszabályjavaslata is a 3000 lejnél kisebb nyugdíjak adómentesítéséről, amelyet a szenátus hallgatólagosan elfogadott, de a képviselőház hozza meg a végső döntést.
A liberális pártelnök szerint hozzávetőlegesen egymillió kedvezményezettje lenne az intézkedésnek, amely havonta 152 millió lejjel terhelné meg a költségvetést. „Ha rendelkezni fogunk ezekkel a pénzügyi forrásokkal, az intézkedés segítségükre lesz a 3000 lej alatti nyugdíjjal rendelkezőknek” - fogalmazott.
Marcel Ciolacu miniszterelnök kedden azt mondta a téma kapcsán, hogy meg kell vizsgálni az intézkedés fenntarthatóságát. "Örülök, hogy hat hónap alatt sikerült makrogazdasági egyensúlyt teremtenünk. Semmilyen körülmények között nem fogok olyan intézkedéseket hozni, amelyek tönkretehetik mindazt, amit felépítettünk" - szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában