Megoldások

2024.01.26. 08:54

Ciolacu: Nem tárgyaltam az államfővel a közúti fuvarozók és a gazdák problémáiról

Forrás: Agerpres

Agerpres

Nem tárgyalt államfővel a közúti fuvarozók és a gazdák problémáiról - jelentette ki csütörtök este a Realitatea Plus hírtelevíziónak nyilatkozva a miniszterelnök.
Marcel Ciolacu arra a kérdésre válaszolt, hogy felszólította-e őt az elmúlt napokban Klaus Iohannis ezeknek a problémáknak a rendezésére.
A miniszterelnök leszögezte, hogy a gazdák és a fuvarozók követeléseinek többségét már sikerült rendezni, egy részüknek a megoldása pedig hosszabb időt igényel. Emlékeztetett arra, hogy csütörtöki ülésén a kormány teljesítette az útadómatricával, a kedvezményes kamatú agrárhitelekkel és a hiteltörlesztésekkel kapcsolatos problémákat.
'Mit kérjen tőlem az elnök? Azt, amit már megtettem? Feltételezem, hogy ha kért volna tőlem valamit, akkor a tiltakozások első napján kérte volna, de nem beszéltünk erről' - nyilatkozta Ciolacu.
Arra a kérdésre, hogy milyen 'háttéralkukat' kötött Klaus Iohannisszal az idei választásokról, a kormányfő visszakérdezett: 'Ön egyezkedne valakivel, akinek lejár a mandátuma?'.
Ciolacu felidézte, hogy a világjárvány idején az államfő Erdély kiárusításával vádolta meg őt. 'Gondolja, hogy ezt elfelejtem? Téved. Intézményes kapcsolatunk van Iohanisszal, és úgy gondolom, hogy ez így van rendjén' - jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában