Nincs bírság

2024.01.25. 18:31

Ciolacu: Nem bírságolják meg az útadómatrica lejárta miatt a vámnál várakozó kamionsofőröket

Illusztráció

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

A kormány megteremti a törvényes keretet arra, hogy a nyerges vontatók vezetőit ne lehessen megbírságolni az útadómatrica lejárta miatt, ha a vámnál hosszú ideig kénytelenek várakozni, és kifutnak az érvényességi időből - jelentette ki csütörtökön Marcel Ciolacu.
A miniszterelnök a kabinet ülésének elején elmondta, ameddig a fuvarozókkal zajló egyeztetéseken nem születik más megoldás, helyesnek tartja ezt az intézkedést, ezért módosítják a vonatkozó törvényt.
Ciolacu azt is kiemelte, hogy a közúti fuvarozóknak a Pénzügyi Felügyeleti Hatósággal (ASF) és a biztosítótársaságokkal lezajlott egyeztetései nyomán csökkent a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (RCA) ára is az ágazatban. „Néhány nap alatt több mint 700 RCA-biztosítást adtak ki az egyeztetéseken kialkudott, 9000 lej alatti áron, és meggyőződésem, hogy hamarosan több ezer ilyen kötvényt fognak kiadni” - mondta a kormányfő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában