Tranzit

2024.01.27. 13:36

Ciolacu: Egyetlen szem ukrán gabona sem marad Románia területén

Agerpres

A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Marcel Ciolacu kormányfő péntek este Szatmárnémetiben kijelentette, hogy Románia továbbra is szolidáris Ukrajnával, biztosítja az ukrán gabona tranzitját, de nem engedi meg, hogy a termék az ország területén maradjon.
A miniszterelnök a PSD Szatmár megyei szervezetének ülésén tartott beszédet. Ebben arra intette a párt tagságát, hogy ne féljenek a szélsőségesektől. 'Ne próbáljátok meg átvenni a diskurzusukat, mert az hamis, legfennebb egy-két szomszédra lehet hatással. Legyen saját diskurzusotok' - fogalmazott a pártelnök.
Kitért arra is, hogy Románia továbbra is szolidáris Ukrajnával. Leszögezte, hogy a kormány biztosítja az ukrán gabona tranzitját, és gondoskodik arról, hogy 'egyetlen szem' se maradjon Románia területén. 'Miniszterelnökként teszek arról, hogy ha ez megtörtént, akkor többé ne fordulhasson elő' - jelentette ki. Hozzátette: azt viszont senki ne várja el tőle, hogy 'megkövezze' az ukránokat. 'Ők egy bajban lévő nép. Nem ők támadták meg Oroszországot' - fogalmazott a miniszterelnök.
Kijelentette, hogy Románia 'megtanulta a leckét Oroszországgal kapcsolatban', és a külpolitikája révén távol tudta tartani ezt az országot. 'Én semmiben sem hiszek abból, ami Oroszországból jön' - jegyezte meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában