Fontos időpont

2024.01.31. 15:46

Ciolacu: Az a biztos, hogy június 9-én EP-választások lesznek Romániában

Illusztráció

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök szerdán kijelentette, az a biztos, hogy június 9-én európai parlamenti választások lesznek Romániában, és a Szociáldemokrata Párt (PSD) frakciói egyelőre nem szavaznak meg a választások összevonásával vagy elhalasztásával kapcsolatos tervezeteket.
A PSD elnökét arról kérdezték az újságírók, hogy a párt országos politikai tanácsának szerdai ülésén szóba került-e a választások összevonása. Ciolacu azt felelte, hogy egyelőre semmiféle forgatókönyv nem létezik ezzel kapcsolatban. Közlése szerint az ülésen csak az merült fel: a választások összevonása esetén mielőbb rögzítsék a választások menetrendjét, hogy a parlamenti többség időben szavazhasson a szükséges jogszabályokról.
A kormányfő hozzátette, hogy a választások összevonása szerinte nem demokráciaellenes. Példaként említette, hogy Belgiumban és Írországban is az EP-választásokkal egy időben tartják majd a helyhatósági választásokat.
Azt is kijelentette, hogy 'ha a román állampolgárok is úgy akarják', valószínűleg a választások után is a jelenlegi koalíció fog kormányozni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában