Tiltakozás

2024.01.26. 10:16

Az ASF székháza elé szervezett tüntetést az AUR

Forrás: Hotnews

Agerpres

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnöke, George Simion és a párt mintegy 200 szimpatizánsa tüntetett péntek reggel a Pénzügyi Felügyeleti Hatóság (ASF) bukaresti székháza előtt a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (RCA) 'ellenőrizetlen drágulása' miatt.
Az AUR elnöke a helyszínen a sajtónak kifejtette: az ASF vezetői a drágulások tétlen szemlélői. Szerinte az intézménynek már rég létre kellett volna hozni egy állami biztosítótársaságot, a CEC Asigurări-t a korábban csődbe ment Asta és Euroins RCA-szerződéseinek átvételére.
'Ezt nem tették meg, a jelenlegi vezetésnek pedig kötelessége a parlament elé járulni, és mindenekelőtt kötelessége ma tárgyalni velünk' - jelentette ki Simion, emlékeztetve arra, hogy az ASF vezetői 'évente 15 fizetést és prémiumokat' kapnak.
A tüntetők kérték a rendőröket, hogy nyissák ki a székház ajtaját, mert beszélni akarnak az ASF vezetőjével, és közben jelszavakat skandáltak a hatóság vezetése ellen. Ezután a tömeg elindult a kormánypalota felé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában