Tüntetés

2024.01.25. 14:00

A Solidaritatea Sanitară szövetség közös tüntetést szervez február elsejére a Sanitasszal

Illusztráció

Forrás: Facebook/Solidaritate Sanitara

Agerpres

Csatlakozik a Sanitas szakszervezeti szövetség tiltakozó akcióihoz a Solidaritatea Sanitară szövetség, amely február elsejére hirdette meg első tüntetését.
A Solidaritatea Sanitară ('egészségügyi szolidaritás') szövetség közölte, megállapodást írtak alá a Sanitas szakszervezeti szövetséggel a közös tiltakozó akciók megszervezéséről, beleértve az általános sztrájkot is.
Fő követelésük az egészségügyi alkalmazottak alapbérének legalább 25 százalékkal történő megemelése 2024-ben, majd a bérek megemelése a 2017/153-as törvény által megszabott szintre.
A két szakszervezeti szövetség első közös akcióját 2024. február elsejére tervezik, amikor az egészségügyi minisztérium előtt fognak tüntetni. Amennyiben követeléseiket nem teljesítik, általános sztrájkot robbantanak ki - közölték.
Tájékoztatásuk szerint a Solidaritatea Sanitară szövetség tagjainak már több mint fele aláírta a munkakonfliktus és az általános sztrájk kirobbantását támogató dokumentumot, és közel 60 százalékuk nyilvánosan is kifejezte a sztrájkban való részvételi szándékát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában