Egészségügy

2024.01.17. 16:16

A múlt heti koronavírusos esetek 40,5 százalékát Bukarestből, Kolozs, Brassó, Konstanca és Máramaros megyéből jelentették

Illusztráció

Agerpres

A január 8. és 14. között jegyzett koronavírusos megbetegedések 40,5 százalékát Bukarestből, valamint Kolozs, Brassó, Konstanca és Máramaros megyéből jelentették - közölte szerdán az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).
A vizsgált időszakban 2206 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és 27 koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés. A halálesetek 47,8 százaléka Máramaros, Bihar, Călăraşi, Iaşi megyében és Bukarestben történt. Az elmúlt héten elhalálozott személyek 60 százaléka nem volt beoltva koronavírus ellen.
Az INSP jelentése szerint a koronavírus okozta szövődmények miatt eddig elhunytak 86,6 százaléka 60 éven felüli volt, 54,7 százalékuk férfi. 93,8 százaléknak volt még legalább egy nyilvántartott betegsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában