Figyelmeztetés

2024.01.09. 12:42

A katasztrófavédelem arra inti a gépkocsivezetőket, hogy lehetőleg ne induljanak útnak hóviharban

Forrás: IGSU

Agerpres

Felhívást intézett a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU) a járművezetőkhöz, hogy hóviharban, erős havazásban lehetőleg ne induljanak útnak, ha pedig az utazás elkerülhetetlen, előzetesen tájékozódjanak az utak állapotáról, az esetleges lezárt útszakaszokról.
Az IGSU keddi közleményében felhívta a gépkocsivezetők figyelmét, hogy kövessék az időjárás-jelentéseket, és figyeljenek oda a hatóságok ajánlásaira. Hangsúlyozták, tilos a földre esett vezetékekhez, villanyoszlopokhoz érni, erős szél esetén pedig védelmet biztosító, zárt helyen kell menedéket keresni, kerülni kell a fákat, villanyoszlopokat, reklámtáblákat, amelyek kidőlhetnek a szélben.
Kedden délelőtt több országút- és megyeiút-szakaszt is lezártak a kedvezőtlen időjárás miatt. A lezárt utakról a rendőrség oldalán lehet tájékozódni. Az illetékes hatóságok mindenhol dolgoznak az utak járhatóvá tételén.
Az IGSU szerint jelenleg Brăila és Galac megye 11 településén vannak problémák az áramellátással. Az elmúlt 24 órában 28 személyt menekítettek ki a katonai tűzoltók hóban rekedt járművekből. Emellett 190 járművet szabadítottak ki a hó fogságából, ezekben összesen mintegy 400-an utaztak - derül ki a közleményből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában