Tiltakozás

2024.01.13. 15:18

A fuvarozók és a gazdák küldöttsége nem jelent meg a szállításügyi minisztériumban 13 órára meghirdetett találkozón

A közúti fuvarozók és a mezőgazdasági termelők küldöttsége nem ment el a szombaton 13 órára meghirdetett találkozóra a szállításügyi minisztériumba. A szaktárca képviselői újabb meghívást intéztek a tiltakozókhoz.

Forrás: tion.ro

Agerpres

A minisztérium tájékoztatása szerint 13 órakor Sorin Grindeanu miniszter mellett a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója, Cristian Pistol, a Román Közúti Hatóság (ARR) vezetője, Dorin Ştefan, a közúti szállítást ellenőrző felügyelőség (ISCTR) vezérigazgatója, Tudor Nişulescu, a minisztérium közúti szállítással foglalkozó igazgatóságának vezetője, Adriana Kalapis és Minel Ivaşcu államtanácsos várta a fuvarozók és a gazdák képviselőit. "Számunkra ismeretlen okokból a küldöttség nem jelent meg a találkozón. Újabb meghívást intézünk hozzájuk ma 18 órára" - áll a közleményben.

A kormány szombat reggel arról tájékoztatott, hogy több minisztérium és az illetékes közintézmények képviselői a nap folyamán ismét tárgyalnak a héten tüntetésekbe kezdett fuvarozók és gazdák képviselőivel, hogy megvitassák követeléseiket. A bejelentett program szerint 12 órakor a mezőgazdasági minisztériumban, 13 órakor a szállításügyi minisztériumban, 14 órakor a Pénzügyi Felügyeleti Hatóságnál, 15 órakor a pénzügyminisztériumban várták őket.

A közúti fuvarozók szerdától országszerte spontán tüntetésekbe kezdtek, elsősorban a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások árának alakulása miatt. Megmozdulásukhoz több mezőgazdasági termelő is csatlakozott, a főbb gazdaszervezetek azonban elhatárolódtak a kezdeményezéstől.

Pénteken Marcel Ciolacu miniszterelnök a Victoria-palotában fogadta a tüntetők delegációját. A megbeszélést követően a kormány sajtóirodája arról tájékoztatott, az egyeztetésen megállapodtak abban, hogy január 15-én, hétfőn az illetékes minisztérium képviselőinek részvételével összeül a mezőgazdasági kérdésekkel foglalkozó munkacsoport, kedden a szállításügyi ágazatban hatáskörrel rendelkező tárcák illetékesei tartanak egyeztetést, január 17-én, szerdán pedig a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások témájában lesz megbeszélés. Ezt követően a felek folytatják a párbeszédet, hogy mielőbb elő tudják készíteni a felvetett problémák megoldásához szükséges esetleges jogszabály-módosításokat.

A kormánypalotából való távozásukkor a fuvarozók és a gazdák képviselői azt nyilatkozták, hogy folytatják a tiltakozást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában