Biztonság

2023.12.18. 17:42

Védelmi miniszter: Megerősítettük a határvédelmet az ukrán határ térségében

Agerpres

A védelmi minisztérium megfigyelés alatt tartja az ukrán határ térségét, és megerősítette a határvédelmet - jelentette ki hétfőn a parlamentben Angel Tilvăr tárcavezető.
A politikust annak kapcsán kérdezték az újságírók, hogy múlt csütörtökön újabb orosz drón csapódott be Tulcea megye területére.
Tilvăr közlése szerint a védelmi miniszter tanult az eddigi drónincidensekből, és most már gondoskodik a lakosság figyelmeztetéséről, és kiképezték a helyi hatóságok illetékeseit az ilyen jellegű helyzetek kezelésére.
A védelmi miniszter ugyanakkor rámutatott arra, hogy a Románia keleti határainál kialakult helyzet miatt nőtt a katonai felszerelések iránti igény, és a gyártásuk nem tartja a lépést a szükségletekkel. Ezért a jövő évi költségvetés tervezete lehetővé teszi, hogy szükség esetén Románia a GDP-je 2,5 százalékát fordítsa védelmi kiadásokra - tette hozzá.
Angel Tilvăr a képviselőház és a szenátus védelmi bizottságának összevont ülésén vett részt, amelyen a két testület pozitívan véleményezte a védelmi minisztérium jövő évi költségvetését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában