Figyelmeztetés

2023.12.14. 09:26

RO-ALERT üzeneteket kapott Tulcea és Galac megye határvidékének lakossága

Forrás: ISU Tulcea

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Az orosz-ukrán konfliktusövezetben használt harci eszközökhöz tartozó elemek román területre történő becsapódásának veszélyére figyelmeztették két RO-ALERT üzenetben Tulcea és Galac megye határvidékének lakosságát a hatóságok.
Az első figyelmeztető üzenetet szerdán 23 óra körül küldte a Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU), a másodikat két órával később. A hajnali órákban egy, a román légtérben nagyon alacsonyan szálló repülőgép zaja hallatszott a határvidéken.
A Tulcea megyei katasztrófavédelmi felügyelőség csütörtök reggeli sajtóközleménye szerint a figyelmeztetésekre azért van szükség, hogy a lakosság keressen menedéket, ha a helyzet megkívánja. Az intézmény szóvivője, Daniel Năstase az AGERPRES-nek elmondta, hogy a két üzenet elküldése után nem érkezett bejelentés a diszpécserszolgálatukra román területre becsapódott tárgyakról.
Ezek voltak az első RO-ALERT üzenetek, amelyeket az ukrajnai háborúval összefüggésben szeptember vége óta küldtek a két megye lakosságának a hazai hatóságok. Idén háromszor csapódtak be Tulcea megye területére az ukrajnai dunai kikötők elleni orosz támadásokban használt drónok maradványai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában