Látogatás

2023.12.04. 08:43

Marcel Ciolacu meglátogatta a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeumot

Forrás: gov.ro

Agerpres

Marcel Ciolacu miniszterelnök megkezdte vasárnap hivatalos látogatását az Amerikai Egyesült Államokban.
A kormányfő elsőként a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeumot kereste fel, ahova a hivatalos kormányzati delegáció mellett az Egyesült Államok romániai nagykövete, Kathleen Kavalec és Románia washingtoni nagykövete, Andrei Muraru is elkísérte.
A küldöttséget Sara Bloomfield igazgató vezette végig a múzeumban. Azt mondta a miniszterelnöknek, hogy a holokauszt emlékezete tekintetében Romániát az élen járó országok között tartják számon. Bloomfield beszélt a második világháború idején "a nyugati civilizációban bekövetkezett törésről", és arról is, hogy "miként fordulhatott elő, hogy az emberek ilyen tetteket kövessenek el embertársaikkal szemben".
Vasárnap este a kormányfő találkozik a Washington,Virginia és Maryland környékén élő románok képviselőivel.
Hétfő reggel Ciolacu koszorút helyez el az arlingtoni katonai temetőben, majd a Pentagon épületében megbeszélést folytat Lloyd Austin amerikai védelmi miniszterrel. A nap végén az Egyesült Államok energiaügyi minisztere, Jennifer Granholm is fogadja.
A kormány korábbi tájékoztatása szerint a román miniszterelnök Antony Blinken külügyminiszterrel, Antonio Guterres ENSZ-főtitkárral és az ENSZ Közgyűlésének elnökével, Dennis Francesszel is találkozni fog szerdáig tartó látogatásán.
A kormányfőt elkísérő delegáció tagja Angel Tîlvăr védelmi, Luminiţa Odobescu külügy- és Radu Oprea gazdasági miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában