HiSky

2023.12.20. 14:50

Landolt Bukarestben az első Romániában bejegyzett szélestörzsű utasszállító repülőgép

Agerpres

Landolt a Henri Coandă repülőtéren a HiSky légitársaság flottáját szerdától hivatalosan is bővítő Airbus A330-as utasszállító repülőgép - számolt be a vállalat.
Az YR-KID lajstromjelű gép az első szélestörzsű repülő, amelyet romániai légitársaság üzemeltet. Landolásakor a hagyományos vízágyús tisztelgéssel köszöntötték a bukaresti repülőtéren.
Az A330-as utasszállító a HiSky flottájának nyolcadik repülője. Beszerzésének köszönhetően a légitársaság hosszú távú menetrend szerinti járatokat indíthat, és az utasai leszállás nélkül eljuthatnak bármelyik kontinensre - közölte a vállalat. Az új repülőgéppel üzemeltetett járatok célállomásait és menetrendjét a későbbiekben jelentik be.
Az Airbus A330-as az egyik legnépszerűbb szélestörzsű utasszállító repülő, amelyik a világ legnevesebb légitársaságainak flottájában megtalálható. A közepes és hosszú távú utakra tervezett, úgynevezett fly-by-wire repülésvezérlő rendszerű gépet főként a megbízhatósága és teljesítménye miatt kedvelik.
A HiSky szerzeménye az A330-200-as modell, amelynek utazási sebessége 870 km/h és a repülési autonómiája 14 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában