Részvét

2023.12.22. 10:30

Iohannis: Borzalommal tölt el a prágai fegyveres támadás híre

Agerpres

Borzalommal töltötte el a csütörtöki prágai fegyveres támadás híre, írta Klaus Iohannis államelnök az X (volt Twitter) közösségi platformra. „Borzalommal töltött el a ma történt prágai fegyveres támadás híre, amely oly sok ártatlan emberéletet követelt. Őszinte részvétemet fejezem ki az áldozatok családjának, és mielőbbi felépülést kívánok a sérülteknek. Románia a cseh nép mellett áll ezekben a nehéz időkben” - üzente az elnök csütörtök esti bejegyzésében.

Marcel Ciolacu is részvétét fejezte ki csütörtök este a román kormány nevében a prágai fegyveres támadás áldozatai családjainak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek. „Mélységesen elszomorít a prágai Károly Egyetemen elkövetett szörnyű támadás. E tragikus pillanatban Románia kormánya nevében őszinte részvétemet fejezem ki az áldozatok családjainak, és mielőbbi gyógyulást kívánok a sérülteknek” - írta a kormányfő az X (volt Twitter) közösségi platformra.
Csütörtökön egy felfegyverzett férfi tüzet nyitott a prágai Károly Egyetemen. A cseh katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 11 személy, köztük a támadó, meghalt, és legalább harmincan megsérültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában