Ajándék

2023.12.06. 09:09

Húszezer óvodásnak küldött ajándékot a Rákóczi Szövetség

Húszezer külhoni magyar óvodásnak küld karácsonyi ajándékot és 541 külhoni óvoda adventi közösségi eseményét karolja fel a magyar iskolaválasztás jegyében a Rákóczi Szövetség.

Forrás: Facebook/Rákóczi Szövetség

MTI

A szövetség keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az 541 nyertes óvoda közül 252 erdélyi, 195 felvidéki, 43 kárpátaljai, 50 vajdasági és egy horvátországi intézmény. A szervezet felidézte: annak érdekében, hogy az óvodai karácsonyi készülődés a gyermekek számára minél szebb és tartalmasabb lehessen, pályázatot hirdettek a Magyar Iskolaválasztási Program által érintett külhoni óvodák karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó programjainak, foglalkozásainak támogatására. A pályázat azt a célt szolgálta, hogy az adventi közösségi programok felkarolásával elősegítsék a magyar iskolaválasztást. A húszezer óvodásnak küldött ajándékkal és a szülőket megszólító levéllel a magyar társadalom odafigyelését és a magyar iskolaválasztás meghatározó fontosságát igyekeznek kifejezni.
A Rákóczi Szövetség szeretné, ha tavasszal minden magyarul beszélő, külhoni, nagycsoportos óvodás gyermeket magyar iskolába íratnának a szülei – írták a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában