Börtön

2023.12.21. 15:04

Hazahoztak Romániába hat elítéltet, akik külföldre szöktek a börtönbüntetésük elől

Illusztráció

Agerpres

Hazahoztak Romániába újabb hat elítéltet, akik külföldre szöktek a börtönbüntetésük elől - közölte csütörtökön a Facebook-oldalán Alina Gorghiu igazságügyi miniszter.
„Folyamatosan küzdünk azért, hogy hazahozzuk a szökevényeket” - írta bejegyzésében a tárcavezető. A hat szökevényt szerdán, illetve csütörtökre virradóra szállították az országba Nagy-Britanniából, Olaszországból, illetve Írországból. Börtönbüntetésük egy évtől öt évig terjed.
A miniszter szerint jelenleg 10.457 személy van hatósági felügyelet alatt Romániában, közülük 5871-gyel szemben rendeltek el országelhagyási tilalmat. Hangsúlyozta, a kényszerintézkedések célja megelőzni, hogy az érintettek kivonják magukat a büntetőeljárás alól, sok esetben azonban így sem tudják elejét venni a szökésnek. Ezért Alina Gorghiu szerint állandó megfigyelés alatt kell tartani őket, ami az elektronikus nyomkövetők bevezetésével valósítható meg. "Bízom benne, hogy beindul ez a mechanizmus" - tette hozzá bejegyzésében az igazságügyi miniszter. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában