Tűzvész

2023.12.27. 14:33

DNS-minták alapján azonosították a holttesteket

Forrás: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Agerpres

A DNS-minták alapján azonosították a hatóságok a Ferma Dacilor panziónál történt tűzeset hét halálos áldozatát - nyilatkozták szerdán ügyészségi források az AGERPRES-nek. A nyomozók az áldozatok hozzátartozóitól kapott DNS-minták alapján azonosították az elszenesedett holttesteket. Egy nyolcadik eltűnt személyt még keresnek, és közben kihallgatások zajlanak a mizili rendőrségen.
A Prahova megyei ügyészség közlése szerint az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás gyanújával indult büntetőeljárás. Az ügyészek egyelőre a gyanú megalapozottságát vizsgálják.
Az ügyészségi közlemény szerint jelenleg a tűzeset helyszínén rendőrségi nyomozók, az INSEMEX szakértői, illetve a munkaügyi felügyelőség és az építkezési felügyelőség munkatársai vizsgálódnak.
A nyomozás eddigi eredményei szerint a tűzben három kiskorú és négy felnőtt vesztette életét, két személyt égési sérülésekkel kórházba szállítottak, egy további eltűnt személyt még keresnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában