Nyilatkozat

2023.12.08. 18:56

Ciucă: Jövőre is kapnak üdülési utalványokat a közalkalmazottak

Illusztráció

Agerpres

Jövőre is kapnak üdülési utalványokat a közalkalmazottak - jelentette ki pénteken Slatinán a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke. Nicolae Ciucă azt is hangsúlyozta, hogy az országos helyreállítási tervben (PNRR) előírtaknak megfelelően nő január 1-től a nyugdíjalap második pilléréhez való hozzájárulás.

A liberális pártelnök szerint a költségvetési kiadások csökkentését célzó intézkedéseknek köszönhetően egy hónap alatt több mint hárommilliárd lejt sikerült megtakarítani. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy "tudomása szerint" a közalkalmazottak 2024-ben is kapnak üdülési utalványokat.

Ciucă beszélt arról is, hogy nem módosítanak a nyugdíjrendszer kettes pillérén, a helyreállítási tervbe foglalt minden ezzel kapcsolatos vállaláshoz tartják magukat, beleértve a hozzájárulás 2024. január 1-jétől esedékes növelését is.

A liberális pártelnök elmondta továbbá, hogy 2024-ben számottevően nő az oktatási minisztérium költségvetése.

A közjogi méltóságok fizetésének esetleges növelésével kapcsolatban Nicolea Ciucă azt mondta, nem tárgyaltak erről a témáról, és nem is tartaná időszerűnek ezt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában