Közlemény

2023.12.14. 16:56

Bekérették a román külügyminisztériumba Valerij Kuzmin orosz nagykövetet

Agerpres

Bekérették a külügyminisztériumba Valerij Kuzmin bukaresti orosz nagykövetet csütörtökön, miután az éjszaka egy orosz harci drón csapódott be a Tulcea megyei Grindu település közelében.
A külügy közleménye szerint a nagykövettel a stratégiai ügyekért felelős államtitkár folytatott megbeszélést. Iulian Fota tolmácsolta a román hatóságok "határozott tiltakozását az ukrán kikötői infrastruktúra elleni támadásokban használt drón ellenőrizetlen becsapódása előidézte újabb incidens miatt".
Az államtitkár ugyanakkor kérte az orosz féltől, hogy állítsa le az ukrán dunai kikötők elleni támadásokat, amelyek veszélyeztetik Románia nemzetbiztonságát, illetve a dunai és a fekete-tengeri kikötőkön áthaladó ukrán gabonaszállítmányok biztonságát. "Oroszországnak az ukrajnai civil infrastruktúra elleni támadásai háborús bűnöknek minősülnek" - tették hozzá a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában