Készültség

2023.12.25. 22:12

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el kilenc folyó vízgyűjtő medencéjére

Forrás: Apele Române Crișuri/Facebook

Agerpres

Első- és másodfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el hétfőn az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) kilenc folyó vízgyűjtő medencéjére.

A hidrológusok közlése szerint hétfőn 22 órától kedd délig a vízállás meghaladhatja a másodfokú készültségi szintet a következő folyók vízgyűjtő medencéjében (zárójelben az érintett megyék): Tisza, Visó, Iza, Lápos (Máramaros), Túr (Szatmár) és Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód).

Emellett hétfőn 12 órától szerda 12 óráig elsőfokú árvízkészültség lesz érvényben a következő folyók vízgyűjtő medencéjében (zárójelben az érintett megyék): Tisza, Visó, Iza, Lápos (Máramaros), Túr (Szatmár), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód), Kis-Szamos (Bihar és Kolozs), Szamos (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár), Kraszna (Szatmár), Fekete-Körös (Bihar és Arad), Maros (Hargita és Maros), Aranyos (Fehér), Beszterce (Suceava, Hargita és Neamţ). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában