Tűzvész

2023.12.27. 18:03

A hadsereg hírszerzési főigazgatósága vezetőjének a fia az egyik áldozat

Forrás: ISU Prahova

Agerpres

A hadsereg hírszerzési főigazgatóságát (DGIA) vezető Petru Băiceanu tábornok fia, a 21 éves Vlad Băiceanu a Prahova megyei Ferma Dacilor panziónál történt tűzeset egyik áldozata - erősítették meg szerdán ügyészségi források. 

A tűzeset áldozatai között van a Bukaresti Egyetem egyik másodéves szociológia szakos hallgatója is. A Szociológia és Szociális Munkás Szakos Diákok Egyesülete Facebook-oldalán számolt be arról, hogy egyik társuk, Gavrilă Anca Florina is életét vesztette a Tohani településen történt tragédiában.

Az ügyészségi források korábban arról számoltak be, hogy a DNS-minták alapján azonosították a hatóságok a tragédia hét halálos áldozatát. A nyomozók az áldozatok hozzátartozóitól kapott DNS-minták alapján azonosították az elszenesedett holttesteket. Egy nyolcadik eltűnt személyt még keresnek, és közben kihallgatások zajlanak a mizili rendőrségen.
A Prahova megyei ügyészség közlése szerint az ügyben gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás gyanújával indult büntetőeljárás. A nyomozás eddigi eredményei szerint a tűzben három kiskorú és négy felnőtt vesztette életét, két személyt égési sérülésekkel kórházba szállítottak, egy további eltűnt személyt még keresnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában