Határrendészet

2023.11.15. 12:29

Több mint 80 migránst tartóztattak fel az Arad megyei határrendészek az utóbbi 24 órában

Forrás: politiadefrontiera.ro

Agerpres

Az Arad megyei határrendészek több mint 80, a schengeni övezetbe bejutni próbáló migránst tartóztattak fel a román-magyar határon az elmúlt 24 órában. Szerdai közleményük szerint a nagylaki autópálya-határátkelőnél összesen 70 potyautast fedeztek fel három nyerges vontatóban elrejtőzve.
Az egyik járművet román, a másik kettőt török sofőr vezette. A fuvarlevelek szerint a teherautók bútordarabokat, alumíniumprofilokat és konténereket szállítottak németországi, dániai és lengyelországi cégeknek.
A potyautasokat bekísérték a határrendészet székhelyére, ahol kiderült, hogy szíriai, etiópiai, pakisztáni, indiai, marokkói, Srí Lanka-i, bangladesi és törökországi állampolgárokról van szó, akik törvénytelen módon próbáltak meg eljutni valamelyik nyugat-európai államba.
A határrendészek a keddről szerdára virradó éjszaka Tornya közelében 12 bevándorlót tartóztattak fel, akik a mezőn haladtak a határ felé. A 18 és 33 év közötti személyek indiai, etiópiai és afganisztáni állampolgárok, akik szintén Nyugat-Európába akartak eljutni. A sofőrök ellen migránscsempészet, a bevándorlók ellen tiltott határátképési kísérlet miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában