Koalíció

2023.11.20. 18:07

Stroe: A PNL azt küld a koalíciós megbeszélésekre, akit jónak lát

Agerpres

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) azt küld a koalíciós tárgyalásokra, akit óhajt - jelentette ki hétfőn Ionuţ Stroe.
A PNL szóvivőjét arra reagáltatták, hogy Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke korábban egy szóváltás után Rareş Bogdan, a liberálisok első alelnöke értésére adta, hogy nem látja szívesen a koalíciós megbeszéléseken.
Stroe ezzel kapcsolatban kijelentette, ezeken az üléseken 'nem Ciolacu úr találkozik Rareş Bogdan úrral, hanem a két párt, a Nemzeti Liberális Párt és a Szociáldemokrata Párt', és a koalíciós feleknek a belátására van bízva, hogy kiket küldenek a tárgyalásokra.
'A PNL azt küld a koalíciós megbeszélésekre, akit jónak lát' - szögezte le a szóvivő.
Hozzátette, a Nemzeti Liberális Párt egyelőre kötelességének tekinti biztosítani a kormány működését, a koalíció jövőjéről csak a jövő őszi parlamenti választások lejártával érdemes majd beszélni. Addig a PNL a koalíció és a kormány működőképességére koncentrál - jelentette ki.
Stroe kifejtette, hogy a lakosságot nem foglalkoztatják a koalíciós partnerek közötti feszültségek, annál inkább a nyugdíjemelés, a tanári fizetések vagy az adóemelés. 'Az apró viták különben is elkerülhetetlenek. A koalíció alapja az egyezkedés. Még akkor is, ha úgy tűnik, nincs mód kiegyezésre, lennie kell egy középútnak' - vélekedett a PNL szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában