Havazás és hóviharok

2023.11.18. 12:00

Sárga és narancssárga jelzésű riasztások léptek érvénybe az ország legnagyobb részében

Illusztráció

Agerpres

A szél erősödésére, bőséges havazásra és hóviharokra figyelmeztető előrejelzéseket bocsátott ki szombaton az ország legnagyobb részére a meteorológiai hivatal.
Ezek szerint szombat 10 órától vasárnap 10 óráig sárga jelzésű riasztás van érvényben a sűrű havazás és az erős szél miatt az ország keleti részében és hegyvidéken. A lehulló csapadék mennyisége helyenként eléri a 25-35 litert négyzetméterenként: Erdély délkeleti vidékein és Moldva legnagyobb részében hórétegképződéssel járó havazás, máshol havas eső várható. A szél sebessége eléri az óránkénti 55-65 kilométert, hegyvidéken hóviharok lesznek.
Szombat 14 órától vasárnap 10 óráig narancssárga jelzésű riasztás lesz érvényben a Déli-Kárpátokban és a Kárpátkanyarban. Az érintett hegyvidéken hóviharok várhatók, a szél sebessége eléri az óránkénti 80-110 kilométert, a látótávolság pedig 50 méter alá csökken.
Szintén narancssárga jelzésű riasztás lesz érvényben szombat 16 órától vasárnap 10 óráig Moldva déli részén, Munténia keleti részén és Dobrudzsában, ahol a szél sebessége eléri az óránkénti 85-90 kilométert, a lehulló csapadék mennyisége pedig 40-60 liter lesz négyzetméterenként. A havas eső az éjszaka folyamán havazássá változik, a tengerparton pedig viharos erejű szél várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában