Megbeszélés

2023.11.11. 17:23

Olaf Scholz német kancellárral találkozott a román miniszterelnök

Forrás: Facebook/Románia Kormánya

Agerpres

Olaf Scholz német szövetségi kancellárral találkozott szombaton Spanyolországban Marcel Ciolacu miniszterelnök. Beszámolója szerint az egész Európát érintő gazdasági, társadalmi és geopolitikai kihívásokról, valamint Románia schengeni csatlakozásáról tárgyaltak. Ciolacu a Facebookon számolt be a megbeszélésről. 'Két barát szociáldemokrata ebédje, akik ugyanazt gondolják Európáról! Olaf Scholzcal az egész Európát érintő gazdasági, társadalmi és geopolitikai kihívásokról, a kétoldalú kapcsolataink dinamikusabbá tételéről és Románia schengeni övezethez való csatlakozásáról beszélgettünk. Megköszöntem neki, hogy Németország kitartóan támogatja jogos törekvésünket, hogy tagjai legyünk ennek a térségnek!' - írta Ciolacu. A miniszterelnök a 'Bajban ismerszik meg a jó barát' közmondás angol nyelvű változatával zárta bejegyzését.

Marcel Ciolacu pénteken és szombaton a spanyolországi Malagában tartózkodik, ahol az Európai Szocialisták Kongresszusán vesz részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában