Külügy

2023.11.12. 15:07

Megnyílt a rafahi határátkelő: a Gázai övezetből 101 román illetőségű személyt evakuálnak

Fotó: Nagy Noemi

Agerpres

Újra megnyitották vasárnap a rafahi határátkelőt; a nap folyamán további 101 román állampolgárt evakuálnak családtagjaikkal együtt a Gázai övezetből, miután november 10-én átutazási engedélyt kaptak az izraeli és egyiptomi hatóságoktól - közölte vasárnap a külügyminisztérium.
Az egyiptomi hatóságokat már értesítette a román állampolgárok érkezéséről Románia ramallahi külképviselete. A ramallahi román külképviselet emellett folyamatos kapcsolatban áll azokkal a román állampolgárokkal és családtagjaikkal, akik a Gázai övezetből való evakuálást kérték.
Jelenleg a külügyminisztérium válságstábjának gyorsreagálású egységéből három mobil konzuli csoport tartózkodik Egyiptomban, hogy segédkezzen a helyszíni intézkedésekben - közölte a szaktárca.
A hét elején 93, szombaton pedig 41 román állampolgárt hoztak Romániába, miután a rafahi határátkelőn keresztül a Gázai övezetből Egyiptomba menekítették őket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában