Közlemény

2023.11.17. 08:17

Külföldre menekült a nagyszebeni rablógyilkosság két gyanúsítottja

Agerpres

A Dolj megyei Valea Stanciului községben fogták el a hatóságok a nagyszebeni rablógyilkosság egyik gyanúsítottját, a másik két feltételezett elkövető külföldre menekült - számolt be csütörtök este az AGERPRES-nek a Szeben megyei rendőrség főfelügyelője.
Tiberiu Ivancea tájékoztatása szerint őrizetbe vettek egy 44 éves újszentesi (Temes megyei) férfit is, aki a gyanú szerint az autójával átvitte a határon a külföldre menekült gyanúsítottak egyikét. Ellene bűnpártolás gyanúja miatt indult büntetőeljárás, miután a lakásán és a vállalkozása székhelyén is házkutatást tartottak.
A rendőrfőfelügyelő korábban a sajtónak elmondta, hogy a három Dolj megyei gyanúsított közül kettő büntetett előéletű. A nyomozók nagyszebeni és sellenbergi térfigyelő kamerák felvételeinek és más nyomoknak az elemzésével azonosították őket.
Egy ismert nagyszebeni üzletember otthonába november 6-án hatolt be három maszkos személy. A lakásból 200.000 euró értékben vittek el órákat. Az üzletembert súlyosan bántalmazták, a házban tartózkodó lányát és kedvesét viszont nem bántották. A férfi a rablótámadás után kórházba került, ahol belehalt sérüléseibe.
A három gyanúsítottat az újszentesi férfi vitte el autójával Nagyszebenbe egy nővel együtt, aki jelenleg körözés alatt áll, mert kibérelt egy lakást a rablás kitervelőinek a Nagyszeben melletti Sellenberken. A gyanúsítottak néhány napig a községben tartózkodtak, majd az üzletember házával szemközti lakatlan épület padlásán húzódtak meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában