Világnap

2023.11.20. 13:25

Kék színben világítják meg a gyermekek jogainak világnapja alkalmából a kormány épületét

Forrás: gov.ro

Agerpres

A gyermekek jogainak világnapja alkalmából kék színben világítják meg hétfőn este a Victoria-palotát. Közleményében a kormány emlékeztetett arra, hogy az UNICEF kezdeményezésére világszerte minden évben november 20-án ünneplik a gyermekek jogainak világnapját, mert ezen a napon fogadta el az ENSZ közgyűlése 1989-ben a gyermekek jogairól szóló egyezményt, amelynek egyik első aláírója Románia volt. „A román kormány elkötelezett védelmezője a gyermekek jogainak, azaz a biztonságos élethez, az oktatáshoz, az egészséghez és az egyenlő fejlődési lehetőségekhez való joguknak. Mindent megteszünk azért, hogy jobb jövőt biztosítsunk gyermekeink és az egész társadalom számára” - idézte a közlemény Marcel Ciolacut.
A miniszterelnök emlékeztetett arra, hogy a kormány nemrégiben elfogadta a 2023-2027-es országos gyermekjogvédelmi stratégiát és a gyermekgarancia végrehajtásáról szóló cselekvési tervet, amelyek révén biztosítani kívánja a gyermekek jogainak tiszteletben tartását, és támogatást nyújtana a kiszolgáltatott közösségekben élő gyermekeknek.
Marcel Ciolacu kitért arra is, hogy nagyra értékeli a civil társadalom szerepvállalását, valamint a kormány és az UNICEF Románia együttműködését a gyermekek jogainak előmozdításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában