Schengen

2023.11.08. 16:07

Iohannis: Az a legjobb változat, hogy Románia Bulgáriával együtt csatlakozzon a schengeni övezethez

Agerpres

Messze a legjobb változat, hogy Románia Bulgáriával együtt csatlakozzon a schengeni övezethez - jelentette ki Klaus Iohannis szerdán Brüsszelben, az Alexander de Croo belga miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón. Az államfő szerint efelé haladnak a tárgyalások és a "még vonakodók" meggyőzésére irányuló kísérletek.
'Mindannyian nagyon elkötelezettek vagyunk, mindannyian próbáljuk meggyőzni különösképpen az osztrák felet, amelyik még mindig nagyon vonakodik ebben az ügyben. A megbeszélések minden szinten folytatódnak, különböző lehetőségeket vitatunk meg - nyilvánvalóan inkább informálisan, mint hivatalosan a hogyan továbbról' - nyilatkozta Iohannis.
A román államfő szerint nem nehéz átlátni, hogy kevés a variáns ezen a téren: vagy együtt csatlakozik Románia és Bulgária a schengeni térséghez, vagy egyik sem, vagy az egyik igen, a másik nem.
'Szeretném hangsúlyozni, hogy messze, ismétlem, messze az a legjobb változat, ha Románia és Bulgária együtt csatlakozik a schengeni térséghez, és ez az, ami felé közelít minden tárgyalás és minden kísérlet, hogy meggyőzzük azokat, akik még mindig vonakodnak ebben a kérdésben' - szögezte le Iohannis. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában