Vihar

2023.11.27. 12:42

Huszonnégy járművet szabadítottak ki a hó fogságából a katonai tűzoltók

Forrás: Facebook/IGSU

Agerpres

Hat megyében 24 járművet kellett kiszabadítaniuk a hó fogságából a katonai tűzoltóknak hétfő reggel. Az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU) tájékoztatása szerint hétfőn 7 és 10.30 között Brăila, Călăraşi, Konstanca, Dolj, Teleorman és Tulcea megyében volt szükség a katonai tűzoltók beavatkozására a rossz idő okozta károk elhárítására. Huszonnégy hóban elakadt autót mentettek ki, és 18 kidőlt fát távolítottak el az úttestről.
Tíz órakor kilenc megye (Brăila, Buzău, Călăraşi, Konstanca, Galac, Ialomiţa, Teleorman, Tulcea és Vrancea) 272 településén akadozott az áramellátás, ami 149.824 háztartást érintett. Jelenleg Brăila, Konstanca és Tulcea megyében dolgoznak az úttestre dőlt fák eltávolításán és az utak járhatóvá tételén.
A katasztrófavédelem azt javasolja a gépkocsivezetőknek, hogy erős havazás vagy hóvihar esetén lehetőleg ne induljanak útnak, illetve tájékozódjanak az esetlegesen lezárt útszakaszokról. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában