Megbeszélés

2023.11.09. 11:58

Grindeanu: A magyar fél európai támogatást kért a csanádi Maros-híd újjáépítésére

Forrás: Facebook/Sorin Grindeanu

Agerpres

A román-magyar-szerb hármashatár közelében lévő Óbéba-Kübekháza határátkelővel, illetve a Temes megyei Csanád és a magyarországi Magyarcsanád közötti Maros-híd újjáépítésével 14-re fog emelkedni a határátkelők száma Románia és Magyarország között - írta a Facebookra Sorin Grindeanu szállításügyi és infrastruktúráért felelős miniszter.
Beszámolója szerint Szijjártó Péter magyar külügyminiszterrel tárgyalt a román-magyar határátkelőkkel kapcsolatos fejleményekről. A magyar fél kidolgozta a csanádi Maros-híd tervét, és uniós támogatást kért rá. Folynak az előkészületek az óbébai (Beba Veche) határátkelő megnyitására is. Mindkét fejlesztés a két miniszter által Temesváron, szeptemberben aláírt memorandumok alapján történik.
Az óbébai határátkelőt a közúti infrastruktúrát kezelő országos vállalat (CNAIR) építteti fel maximum két éven belül, tehát legkésőbb 2025-re elkészül.
Grindeanu kiemelte, hogy Szijjártó ismételten biztosította, hogy Magyarország támogatja Románia schengeni csatlakozását, amely Magyarországnak is gazdasági és társadalmi előnyökkel járna.
Az Óbéba-Kübekháza határátkelő megnyitásáról szóló memorandumot október 20-án írta alá Sorin Grindeanu és Szijjártó Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában