Bejelentés

2023.11.16. 08:00

Ciolacu: Lemondok a miniszterelnöki tisztségről, ha a PNL kilép a koalícióból

Agerpres

Marcel Ciolacu szerda este kijelentette, hogy lemond a miniszterelnöki tisztségről, ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kilép a koalícióból.
Az Antena 3-nak nyilatkozó kormányfő kifejtette: a koalíció a PNL elnökével, Nicolae Ciucával két évvel ezelőtt tartott 'férfias beszélgetése' alapján jött létre egy olyan pillanatban, amikor Románia nehéz helyzetben volt. 'Ha valaki kilép ebből a koalícióból, akkor fenntartások nélkül a Cotroceni-palotába megyek visszaadni a mandátumomat' - szögezte le.
Hozzátette, hogy a koalíció szakadása esetén előre hozott választások következnek. 'A választókhoz fordulunk, akiknek mindig igazuk van, és ezzel lezártuk ezt a témát' - fogalmazott.
Arról, hogy Rareş Bogdan a szerdán bírálta a Szociáldemokrata Pártot, Marcel Ciolacu kijelentette: szerinte a PNL első alelnöke 'álhírekkel ássa alá' a koalíciót, és célja elterelni a figyelmet arról, hogy a napokban lefilmezték, amint egy 30 ezer eurós karórával ment vásárolni a piacra. Megjegyezte: szerinte Rareş Bogdan nem buta politikus, de felelőtlen.
A miniszterelnök sérelmezte, hogy a PNL első alelnöke maga is részt vette a koalíció vezetőinek legutóbbi, öt órán át tartó ülésén, és a zárt ajtók mögött nem fogalmazott meg egyetlen bírálatot sem, majd a nyilvánosság előtt kijelentette, hogy 'a PSD ellopja a romániaiak pénzét'.
Ciolacu kikérte magának ezt a kijelentést, megjegyezve, hogy az ukrajnai és a közel-keleti háború időszaka nem alkalmas 'az álhírekre alapozó breking news-okra'.
A miniszterelnök elmondta azt is, hogy csütörtökön a koalíció vezetői ismét összeülnek tanácskozni többek között a jövő évi költségvetésről, a pedagógusok helyzetéről és a közigazgatási reformról. Értésre adta, hogy nemkívánatosnak tartja Rareş Bogdan jelenlétét ezen a találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában