Költségvetés

2023.11.24. 19:05

Ciolacu: Az év végén lesz egy költségvetés-kiigazítás

Forrás: facebook/ Marcel Ciolacu

Agerpres

Marcel Ciolacu csütörtök este kijelentette, hogy a kormány még a jövő évi költségvetésről szóló törvény tervezetének beterjesztése előtt költségvetés-kiigazítást fog végrehajtani.
Az Europa FM-nek nyilatkozva a miniszterelnök kifejtette, hogy ez a kiigazítás 'nem feltétlenül' lesz negatív előjelű. „Kezeltük a kiadásokat. Rendet kellett vágni abban a káoszban, amivel a hivatalba lépésemkor szembesültem. Ezeket az intézkedéseket már márciusban, az Európai Bizottság első figyelmeztetése után meg kellett volna hozni” - utalt a deficitcsökkentő intézkedéscsomagra.
Ciolacu hozzátette, azért halasztotta el a költségvetés-kiigazítást, mert ebben az időszakban 'jóval hatékonyabb' a kormány tartalékalapjának felhasználása a minisztériumok büdzséjének kiegészítésére. Így a forrásátutalásuk a fontosságuk sorrendjében történnek, és nem kell minden egyes minisztériummal külön-külön egyeztetni. „Minden átláthatóan történik. Soha nem avatkoztam be, nem én javasoltam a kiadásokat a kormány tartalékalapjából. Ezeket a minisztériumok javasoltak, és mindegyik miniszter rangsorolta a kifizetéseket” - magyarázta. A miniszterelnök hozzátette, hogy a kormány a következő ülésén hagyja jóvá a jövő évi költségvetés sarokszámait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában