Környezetvédelem

2023.11.27. 11:53

Ciolacu: A romániai betétdíjas visszaváltási rendszer a második legnagyobb lesz Európában

Illusztráció

Forrás: Pixabay

Agerpres

A romániai betétdíjas visszaváltási rendszer (SGR) a németországi után a második legnagyobb lesz Európában az újrahasznosított italcsomagolások mennyisége szerint - jelentett ki hétfőn Marcel Ciolacu.
A kormányfő az SGR-t elindító rendezvényen szólalt fel. Emlékeztetett arra, hogy november 30-tól a romániaiak csatlakoznak a világszerte több mint 350 millió polgárhoz, akik visszaváltási rendszert működtető országban élnek. Megemlítette, hogy ezt a rendszert eddig 13, összesen 145 millió lakosú európai ország indította be.
Ciolacu beszélt arról is, hogy a 'jelentős kulturális változáson' túl az újrahasznosítható csomagolásokat begyűjtő központoknak közvetlen gazdasági hatása is lesz, mert a jövő év végéig 600 új munkahelyet hoznak létre, és hasonló beruházásokat fognak ösztönözni az újrahasznosítás terén. 'Biztosíthatom önöket, hogy a kormány továbbra is minden erejével támogatni fogja az ilyen innovatív kezdeményezéseket' - jelentette ki az eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában