Költségvetés

2023.11.23. 14:06

Ciolacu: A nehézségek és apokalipszis dacára a pénzügyminiszter 13,7 milliárd lejt biztosított az alapvető szociális kiadások fedezésére

Forrás: facebook/ Marcel Ciolacu

Agerpres

Marcel Boloş pénzügyminiszternek sikerült biztosítania az alapvető fontosságú szociális kiadásokat fedező 13,7 milliárd lejt - jelentette ki Marcel Ciolacu miniszterelnök a csütörtöki kormányülés kezdetén. „A nehézségek és az apokalipszis dacára Boloş miniszter úr 13,7 milliárd lejt biztosított az év végéig szükséges alapvető szociális kiadások fedezésére: a nyugdíjakról, gyerekpénzekről, munkanélküliségi segélyekről, oktatásról, egészségügyről és fűtéstámogatásról van szó” - fogalmazott a kormányfő.
Azt is kijelentette, hogy akadálymentesen folytatódnak év végéig a nagy jelentőséggel bíró közberuházások. Ciolacu hangsúlyozta, hogy a kormány féken tartja a közkiadásokat, de a polgármesteri hivataloknak, megyei tanácsoknak és más közintézményeknek lehetőségük van befejezni a már elkezdett beruházásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában