Kormányülés

2023.11.16. 12:45

Ciolacu: A kormány a 2014-2020-as többéves pénzügyi keret programjainak lezárását lehetővé tevő intézkedéseket hagy jóvá

Agerpres

A kormány csütörtökön sürgősségi rendelettel hagy jóvá egy sor olyan intézkedést, amelyek lehetővé teszik a 2014-2020-as többéves pénzügyi keret programjainak időben történő lezárását, hogy az uniós források felhasználási aránya meghaladja a 90 százalékot - közölte Marcel Ciolacu a kormányülés elején.
A miniszterelnök emlékeztette kabinetjét, hogy a 2014-2020-as időszakra vonatkozó többéves pénzügyi keret programjai gyakorlatilag az idei év végén zárulnak le.
Közölte, hogy hasonló megfontolásból a kormány 300 millió lejt utal ki a mezőgazdasági minisztériumnak az Országos Vidékfejlesztési Program uniós alapokból finanszírozott beruházásainak önrészére.
'Le kell zárnunk az európai alapokból finanszírozott beruházásokat, a pénznek el kell jutnia a kedvezményezettekhez, és az Európai Bizottságnak ki kell fizetnie a számlákat' - fogalmazott Ciolacu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában