Költségvetés

2023.11.21. 16:26

Ciolacu: 2024-ben nem emeljük az adókat és illetékeket

Forrás: Facebook/Marcel Ciolacu

Agerpres

A kormány nem fogja emelni az adókat és illetékeket 2024-ben, a minimálbérről pedig a szociális partnerekkel egyetértésben döntenek majd, mondta Marcel Ciolacu a háromoldalú érdekegyeztető tanács keddi ülésén. „Most készítjük elő a jövő évi költségvetést, amelyről konzultálni fogunk a szociális partnerekkel. Szeretnék nagyon egyértelmű lenni: 2024-ben nem fogunk adót emelni, és nem fogunk a romániaiakat és az üzleti környezetet új adókkal terhelni” - biztosította a miniszterelnök a kormány közleménye szerint a szakszervezetek és a munkáltatói szövetségek képviselőit.
Hozzátette: megoldásokat keresnek a munka adóterhének csökkentésére, és a költségvetési bevételek növelését célzó intézkedések fokozására összpontosítanak az adóelkerülés csökkentésével és a jobb adóbehajtással. Az intézkedések közé tartozik az Országos Adóhatóság (ANAF) és a Vámhatóság menedzsmentjének javítása is, szögezte le Ciolacu. „Kormányzati szinten mindent megteszünk annak érdekében, hogy a 2024-es évet elfogadott költségvetéssel kezdjük, hogy az üzleti környezet számára megteremtsük a szükséges kiszámíthatóságot” - idézi Ciolacut a közlemény.
A kormány folytatja a megbeszéléseket a minimálbérről a háromoldalú érdekegyeztető tanáccsal, és csak a közös nevezőre jutást követően hoz döntést az ügyben - hangsúlyozta még Ciolacu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában