Versenytanács

2023.11.06. 17:14

Chiriţoiu az alapélelmiszerek árának korlátozásáról: a jövő évben egy új mechanizmust kell bevezetni

Illusztráció

Agerpres

Az alapélelmiszerek kereskedelmi felárának korlátozása elérte a célját: a legnagyobb mértékben a tej, a tejtermékek, a gyümölcsök és a zöldségek ára csökkent, a legkisebb mértékben a húsáruké - jelentette ki hétfőn a Versenytanács elnöke.
Bogdan Chiriţoiu egy rendezvényen kifejtette: a kormánynak el kell gondolkoznia azon, hogy mit lépjen az árrés korlátozásának kivezetése után, ehhez pedig támpontot nyújthat más uniós államok - például Görögország vagy Franciaország - eljárása.
Közölte, hogy a Versenytanács egy önkéntességen alapuló mechanizmust javasolt az élelmiszerárak féken tartására. Ez szerinte rugalmasabb, nem zavarja meg a gazdasági viszonyokat, a kiskereskedőket és különösen a termelőket.
Chiriţoiu emlékeztetett arra, hogy az alapélelmiszerek kereskedelmi felárának korlátozása jövő év elején véget ér. 'A rövid távú intézkedések elérték céljukat, és olyan mechanizmust kell találni, amelyik az elkövetkező időszakban is működni fog' - jelentette ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában