Szökés

2023.11.25. 13:46

Cătălin Cherecheş egy rokona személyi igazolványával szökött ki az országból Peténél

Agerpres

Cătălin Cherecheş nagybányai polgármester, akit korrupció miatt jogerősen öt év szabadságvesztésre ítéltek, pénteken egy rokonának a személyi igazolványát használva kiszökött az országból a petei határátkelőn keresztül. „Cherecheş 07.49-kor hagyta el az országot a Magyarországgal határos petei határátkelőn keresztül egy férfi rokonának a személyi igazolványát használva” - nyilatkozta szombaton Victor-Ştefan Ivaşcu, a határrendészet főfelügyelője egy sajtótájékoztatón.
Elmondása szerint az említett időpontban a közös, de magyar területen végzendő határellenőrzésre két személy jelentkezett egy romániai rendszámú személygépkocsival. A kocsit taxisofőr vezette, mellette ült egy utas. Mindkét személy romániai személyi igazolvánnyal igazolta magát, az utasé a nagybányai polgármester, Cătălin Cherecheş egyik férfi rokonáé volt.
Ivaşcu szerint a román határrendész ellenőrizte a két személy iratait, bevezette a dokumentumok adatait az adatbázisba, majd átadta azokat a magyar határrendésznek, aki szintén elvégezte a személyek azonosítását és bevezette adataikat, majd beengedte őket Magyarország területére.
A főfelügyelő szerint a határátkelő biztonsági kamerái nem rögzítettek olyan felvételeket, amelyeken tisztán látni lehet a kocsiban ülő személyeket. Azt is elmondta, hogy folyamatban van a szökött nagybányai polgármester keresése, és ez ügyben együttműködnek a külföldi partnerekkel. jelentette ki a határrendészet egy képviselője.
A kolozsvári ítélőtábla pénteken jogerősen öt év végrehajtandó szabadságvesztére ítélte korrupcióért Cătălin Cherecheş nagybányai polgármestert.
A bíróság elutasította a politikus fellebbezését, és fenntartotta a kolozsvári törvényszék alapfokon hozott ítéletét, csupán a mellékbüntetés részletein módosított. E szerint négy helyett öt évre tiltották el a vádlottat közhivatal betöltésétől.
Miután a rendőrség nem találta otthon a politikust, amikor börtönbe akarták kísérni letölteni a büntetését, körözést adtak ki ellene.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában